• Novinka
Kenya Nyeri Decaf
search
  • Kenya Nyeri Decaf

Kenya Nyeri Decaf

290,00 Kč
S DPH

Bezkofeinová Kenya Nyeri Decaf pocházející z úpatí horského masívu Mount Kenya. V šálku překvapí vyváženou chutí, komplexností, aciditou i sladkostí. V chuti naleznete tóny sladkých pomerančů, černého rybízu, kakaa a melasy.  Kofeinu je káva zbavena za pomocí oxidu uhličitého bez použití chemikálií.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Bezkofeinová káva Kenya Nyeri Decaf pochází z úpatí horského masívu Mount Kenya, druhé nejvyšší hory v Africe. Město Nyeri a totožně pojmenovaná oblast leží na západní straně Mount Kenya. Tato oblast má úrodnou půdu, příznivé klima a ideální nadmořskou výšku pro pěstování kvalitních arabik.

Kávovníky odrůd SL28, SL34 a Ruiru 11 zde rostou ve vysokých nadmořských výškách dosahujících 2 200 metrů a úrodná sopečná půda a mírné podnebí poskytují ideální podmínky pro pěstování. Zdejší zpracovatelské stanice jsou známé svou precizností při zpracování kávových zrn, což výrazně přispívá k čistotě chutí v šálku.

Odstranění kofeinu bylo provedeno v Německu firmou CR3-kaffeeveredelung. Byla použita technologie Natural Carbonic, která šetrně odstraňuje kofein za použití přírodního CO2 a vody, aniž by byly ovlivněny ostatní chuťové složky. Tento proces zajišťuje, že káva si zachovává své původní chuťové vlastnosti i po dekofeinizaci.


Kofeinu je káva zbavena za pomocí moderní šetrné CO2 metody bez použití chemikálií. Zrna zelené kávy jsou navlhčena vodou a umístěná do extrakčních nádob, kde jsou vystavena velkému tlaku a působení oxidu uhličitého, který se vlivem teploty a tlaku nachází v tekutém stavu.

Po průchodu nádobami s kávou je kapalný oxid uhličitý spolu s navázaným kofeinem veden do nádob s vodou, kde je tlak snížen a ve vodě dochází k přeměně oxid uhličitého na plynné skupenství. Kofein zůstává rozpuštěný ve vodě a plynný oxid uhličitý je opětovně veden do kompresorové stanice ke zkapalnění a celý proces se několikrát opakuje.

Zrna jsou po odstranění kofeinu vysušena do stavu před dekofeinizací a pražíme je obdobně jako zrna klasické kávy.


Kenya Nyeri Decaf překvapí svou vyváženou chutí, komplexností, aciditou i sladkostí. V chuti naleznete tóny sladkých pomerančů, černého rybízu, kakaa a melasy. Vzhledem k použité technologii Natural Carbonic není chuť negativně poznamenaná dekofeinizací.

Káva se hodí pro všechny metody příprav.

3

Parametry

Označení
Kenya Nyeri Decaf
Původ
Keňa, Mount Kenya, Nyeri
Nadmořská výška
1500-2200m
Odrůda
SL28, SL34, Ruiru 11
Klasifikace zrna
AA Plus, Decaffeinated Carbonic Natural Method
Zpracování
Promyté/Washed
Pražení
Střední
Použití
Filtr i espresso
Profil
Tradiční