- Novinka

Bezkofeinová Kenya Nyeri Decaf pocházející z úpatí horského masívu Mount Kenya. V šálku překvapí vyváženou chutí, komplexností, aciditou i sladkostí. V chuti naleznete tóny sladkých pomerančů, černého rybízu, kakaa a melasy. Kofeinu je káva zbavena za pomocí oxidu uhličitého bez použití chemikálií.
Bezkofeinová káva Kenya Nyeri Decaf pochází z úpatí horského masívu Mount Kenya, druhé nejvyšší hory v Africe. Město Nyeri a totožně pojmenovaná oblast leží na západní straně Mount Kenya. Tato oblast má úrodnou půdu, příznivé klima a ideální nadmořskou výšku pro pěstování kvalitních arabik.
Kávovníky odrůd SL28, SL34 a Ruiru 11 zde rostou ve vysokých nadmořských výškách dosahujících 2 200 metrů a úrodná sopečná půda a mírné podnebí poskytují ideální podmínky pro pěstování. Zdejší zpracovatelské stanice jsou známé svou precizností při zpracování kávových zrn, což výrazně přispívá k čistotě chutí v šálku.
Odstranění kofeinu bylo provedeno v Německu firmou CR3-kaffeeveredelung. Byla použita technologie Natural Carbonic, která šetrně odstraňuje kofein za použití přírodního CO2 a vody, aniž by byly ovlivněny ostatní chuťové složky. Tento proces zajišťuje, že káva si zachovává své původní chuťové vlastnosti i po dekofeinizaci.
Kofeinu je káva zbavena za pomocí moderní šetrné CO2 metody bez použití chemikálií. Zrna zelené kávy jsou navlhčena vodou a umístěná do extrakčních nádob, kde jsou vystavena velkému tlaku a působení oxidu uhličitého, který se vlivem teploty a tlaku nachází v tekutém stavu.
Po průchodu nádobami s kávou je kapalný oxid uhličitý spolu s navázaným kofeinem veden do nádob s vodou, kde je tlak snížen a ve vodě dochází k přeměně oxid uhličitého na plynné skupenství. Kofein zůstává rozpuštěný ve vodě a plynný oxid uhličitý je opětovně veden do kompresorové stanice ke zkapalnění a celý proces se několikrát opakuje.
Zrna jsou po odstranění kofeinu vysušena do stavu před dekofeinizací a pražíme je obdobně jako zrna klasické kávy.
Kenya Nyeri Decaf překvapí svou vyváženou chutí, komplexností, aciditou i sladkostí. V chuti naleznete tóny sladkých pomerančů, černého rybízu, kakaa a melasy. Vzhledem k použité technologii Natural Carbonic není chuť negativně poznamenaná dekofeinizací.
Káva se hodí pro všechny metody příprav.
Parametry