Káva Honduras Sigua je promytý lot odrůd Catuaí, Parainema a IHCAFE-90 od honduraského družstva COHORSIL. V šálku najdete tóny hořké čokolády, sladké panely a zralého hrozna. Sladká čokoládová káva s jemnými doteky ovocných tónů je vhodná pro všechny metody příprav.
Honduras je významným producentem kávy ve Střední Americe a oblast Siguatepeque, ležící v departamentu Comayagua, patří k důležitým pěstitelským regionům země. Díky vysoké nadmořské výšce, příznivému klimatu a úrodné půdě se zde rodí kávy s vyváženým chuťovým profilem.
V centru oblasti - městě Siguatepeque, kterému místní říkají zkráceně Sigua, sídlí družstvo COHORSIL, založené v roce 1980. Kooperativa sdružuje místní drobné farmáře a již více než čtyři desetiletí se věnuje produkci vysoce kvalitní kávy s důrazem na sociálně i environmentálně odpovědné hospodaření.
Náš lot je mixem třešní odrůd Catuaí, Parainema a IHCAFE-90. Během sklizně jsou zralé kávové třešně pečlivě sbírány ručně a dále zpracovávány v mokrém mlýně družstva. Po odstranění dužiny a fermentaci jsou zrna důkladně promyta čistou vodou, aby se odstranily poslední zbytky slizu, a následně sušena na terasách do dosažení optimální vlhkosti kolem 12,5 %. Zpracování promytou metodou přináší do šálku jasnost a čistotu.
Výsledný profil nabízí tóny hořké čokolády, sladké panely a zralého hrozna, se středně plným tělem a příjemně sladkou dochutí. Šálek je spíše konzervativní, sladce čokoládový s jemnými doteky ovocných tónů.
Díky své všestrannosti a vyváženosti je káva vhodná pro přípravu všemi metodami. Doporučujeme pro přípravu nápojů na bázi espressa.
Parametry