- Novinka

Mikrolot arabiky odrůdy Topázio zpracovaný suchou metodou z brazilské rodinné farmy Sitio Gourita je kávou s plnějším tělem, smetanovo-oříškovou chutí s ovocnými tóny černého rybízu a ostružin.
Sitio Gourita je na brazilské poměry poměrně malá rodinná farma o rozloze 60 hektarů, kterou spravuje Edison Ferreira Cardoso se svou ženou Kerli. Edison na své farmě pěstuje arabiky odrůd Catuaí a Topázio.
Farma leží v v jižní části státu Minas Gerais, konkrétně v oblasti Nova Resende. Nadmořská výška pozemků farmy je od 1050 do 1110 metrů.
Naše káva je naturálně zpracovaný mikrolot odrůdy Topázio. Odrůda Topázio je kříženec odrůd Catuaí a Mundo Novo, který byl vyšlechtěn v Brazílii v 60. letech 20. století Agronomickým institutem Campinas (IAC).
Suché neboli naturální zpracování kávy je postup, při kterém jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené obvykle na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
Topázio z farmy Gourita má plnější tělo, chuť je smetanovo-oříšková s ovocnými tóny černého rybízu a ostružin. Káva je vhodná pro přípravu všemi metodami.
Parametry