Costa Rica La Pastora Natural
Mikrolot z kostarického regiónu Tarrazú zpracovaný naturální suchou metodou. Očekávejte bohatý sladce ovocný šálek s tóny maracuji, ananasu, vína a hořké čokolády. Aroma je ovocně-vínové. Káva je vhodná na filtr, ale i jako ovocné espresso.
Kávu s názvem La Pastora produkuje družstvo Cooperativa de Caficultores de Tarrazú R.L., zkráceně CoopeTarrazú RL. CoopeTarrazú je známé kostarické družstvo, které se specializuje na pěstování a export kávy. Družstvo má sídlo v centrální části Kostariky v hornatém regiónu Los Santos ve městě San Marcos.
Družstvo bylo založeno v roce 1960 s cílem podporovat malé pěstitelé kávy v regionu Tarrazú. V současnosti paří CoopeTarrazú k nejvýznamnějším vývozcům kávy v Kostarice.
Ačkoli z valné většiny družstvo produkuje kávu La Pastora zpracovanou promytým způsobem, my jsme si do naší nabídky vybrali chuťově mnohem zajímavější mikrolot, který byl zpracován suchou naturální metodou.
Při suché metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
Očekávejte bohatý sladce ovocný šálek s tóny maracuji, ananasu, vína a hořké čokolády. Aroma je ovocně-vínové.
Káva je vhodná na filtr, ale i jako ovocné espresso.
Parametry
- Označení
- Costa Rica La Pastora Natural
- Původ
- Kostarika, San Marcos de Tarrazú, CoopeTarrazú RL
- Nadmořská výška
- 1400-1700m
- Odrůda
- mix odrůd
- Klasifikace zrna
- SHB EP, Mikrolot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr i espresso
- Profil
- Moderní/Ovocný