Rwanda Kilimbi Natural
Red Bourbon z Rwandy zpracovaný naturální suchou metodou. V šálku převládají sladké ovocné tóny, jahody a borůvky, černý rybíz a fíková sladkost. Aroma je ovocné, jahodovo-borůvkové. Tělo kávy je plnější, krémové. Káva je vhodná na filtr i espresso.
Zpracovatelská stanice Kilimbi se nachází v západní provincii Rwandy, v oblasti Nymasheke, ve výšce mezi 1650 a 1850 metry nad mořem.
Stanice byla založena v roce 2016 a byla jednou z prvních zpracovatelských stanic ve Rwandě, které legálně vyráběly a vyvážely kávu zpracovanou suchou naturální a metodou honey. Během let se stala oceňovanou stanicí, a v roce 2020 byla jediná, která produkovala kávu zpracovanou honey metodou.
Stanici řídí Joseph Ntarindwa, který spolupracuje s přibližně 750 malými farmáři. Roční produkce činí kolem 300-350 tun kávových třešní.
Naše káva je suchou metodou zpracovaný mikrolot. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
V šálku převládají sladké ovocné tóny, jahody a borůvky, černý rybíz a fíková sladkost. Aroma je ovocné, jahodovo-borůvkové. Tělo kávy je plnější, krémové.
Káva je vhodná na filtr i espresso.
Parametry
- Označení
- Rwanda Kilimbi Natural
- Původ
- Rwanda, Western Province, Nyamasheke, Kilimbi Washing Station
- Nadmořská výška
- 1650-1850m
- Odrůda
- Red Bourbon
- Klasifikace zrna
- Mikrolot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr i espresso
- Profil
- Moderní/Ovocný