• Novinka
Rwanda Kilimbi Natural
search
  • Rwanda Kilimbi Natural

Rwanda Kilimbi Natural

280,00 Kč
S DPH

Red Bourbon z Rwandy zpracovaný naturální suchou metodou. V šálku převládají sladké ovocné tóny, jahody a borůvky, černý rybíz a fíková sladkost. Aroma je ovocné, jahodovo-borůvkové. Tělo kávy je plnější, krémové. Káva je vhodná na filtr i espresso.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Zpracovatelská stanice Kilimbi se nachází v západní provincii Rwandy, v oblasti Nymasheke, ve výšce mezi 1650 a 1850 metry nad mořem.

Stanice byla založena v roce 2016 a byla jednou z prvních zpracovatelských stanic ve Rwandě, které legálně vyráběly a vyvážely kávu zpracovanou suchou naturální a metodou honey. Během let se stala oceňovanou stanicí, a v roce 2020 byla jediná, která produkovala kávu zpracovanou honey metodou.

Stanici řídí  Joseph Ntarindwa, který spolupracuje s přibližně 750 malými farmáři. Roční produkce činí kolem 300-350 tun kávových třešní.

Naše káva je suchou metodou zpracovaný mikrolot. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.


V šálku převládají sladké ovocné tóny, jahody a borůvky, černý rybíz a fíková sladkost. Aroma je ovocné, jahodovo-borůvkové. Tělo kávy je plnější, krémové.

Káva je vhodná na filtr i espresso.

3

Parametry

Označení
Rwanda Kilimbi Natural
Původ
Rwanda, Western Province, Nyamasheke, Kilimbi Washing Station
Nadmořská výška
1650-1850m
Odrůda
Red Bourbon
Klasifikace zrna
Mikrolot
Zpracování
Suché/Natural
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný