Guatemala El Durazno
Promytá káva z guatemalské farmy El Durazno z oblasti Nuevo Oriente. V šálku nalezneme sladkou čokoládovou chuť, citrusovou aciditu a tóny sušeného ovoce.
Již pět generací rodiny Ventura se zabývá pěstováním kávy. Rodinná tradice započala, když se prapředek Gregorio Zamora v roce 1884 rozhodl pěstovat kávu na farmě Rabanales v oblasti Fraijanes Plateau. Farmu rodina obhospodařuje dodnes.
O téměř 130 let později, v roce 2012, koupila rodina druhou farmu - fincu El Durazno. Farma se nachází v oblasti Nuevo Oriente asi 20 kilometrů východně od města Jalapa v nadmořské výšce 1700 metrů. První produkční sklizeň farmy proběhla v roce 2018. Zpracování kávových třešní probíhá na mateřské farmě Rabanales.
Naše káva pochází z hlavní produkce farmy a jedná se o mix odrůd Bourbon, Caturra, Catuaí a Icatú. Káva byla zpracovaná promytým způsobem.
V šálku nalezneme sladkou čokoládovou chuť, citrusovou aciditu a tóny sušeného ovoce.
Kávu pražíme primárně pro použití na espresso, nicméně vzhledem ke své všestrannosti a vyváženosti je káva vhodná pro přípravu všemi metodami.
Parametry
- Označení
- Guatemala El Durazno
- Původ
- Guatemala, Jalapa, San Pedro Pinula, Finca El Durazno
- Nadmořská výška
- 1650-1800 metrů
- Odrůda
- Bourbon, Caturra, Catuaí, Icatú
- Klasifikace zrna
- SHB EP
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso
- Profil
- Tradiční