• Vyprodáno
Nicaragua Las Morenitas
search
  • Nicaragua Las Morenitas

Nicaragua Las Morenitas

200,00 Kč
S DPH

Lot odrůdy Red a Yellow Catuai zpracovaný promytou metodou z farmy Las Morenitas od farmáře Victora Robela z Nikaragui. V chuti dominují sladké tóny mléčné čokolády a lískových oříšků, doplněné jemnou ovocnou aciditou lesních plodů.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Vyprodáno


Las Morenitas je farmou o rozloze 134 hektarů, která se nachází v katastru obce San Pedro de Buculmay v horské oblasti známé jako El Bonetillo v departmentu Jinotega v Nikaragui. Tento region se nachází poblíž jezera Lago Apanás na severu země u hranic s Hondurasem. Nadmořská výška oblasti dosahuje 1300 metrů.

Farmu vlastní Victor Robelo, který je také majitelem dalších šesti farem v departmentech Jinotega a Matagalpa. Victorova skupina farem hospodaří pod názvem Grupo Las Nubes. Součástí skupiny je od roku 2014 zpracovatelská stanice se suchým mlýnem, kde se zrna ze všech farem zbavují pergamenu a připravují pro export.


Káva, kterou jsme pro vás nakoupili, je směs žlutého a červeného Catuaie, která byla na farmě zpracovaná promytou metodou.

Arabika Catuai je kříženec, který vznikl šlechtěním odrůd Mundo Novo a Yellow Caturra na konci 40.let minulého století v Brazílii. Catuai se ve velké míře pěstuje v Brazílii a v regionu Střední Ameriky. Ke kladným vlastnostem této odrůdy patří vysoké výnosy, nízký vzrůst a velká odolnost proti nechtěnému opadávání plodů během nepříznivých povětrnostních podmínek.

Podle barvy zralých plodů se Catuai dělí na červenou a žlutou variantu.


Káva je charakteristická svou příjemně komplexní a krémovou chutí. V chuťové paletě dominují sladké tóny mléčné čokolády a lískových oříšků, doplněné jemnou ovocnou aciditou lesních plodů. Díky své všestrannosti a vyváženosti je káva vhodná pro přípravu všemi metodami. Doporučujeme pro přípravu nápojů na bázi espressa.

3

Parametry

Označení
Nicaragua Las Morenitas Washed
Původ
Nikaragua, Jinotega, Cerro Bonetillo, Grupo Las Nubes, Victor Robelo
Nadmořská výška
1100-1250 metrů
Odrůda
Red Catuai, Yellow Catuai
Zpracování
Promyté/Washed
Pražení
Střední
Použití
Primárně espresso
Profil
Tradiční