Burundi Karambo Natural
search
  • Burundi Karambo Natural

Burundi Karambo Natural

250,00 Kč
S DPH

Suchou metodou zpracovaný mikrolot ze zpracovatelské stanice Karambo z afrického Burundi. Ovocně-kakaový šálek, ve kterém se prolínají tóny broskví, borůvek a ostružin spolu s krémovými tóny sladké smetany a čokolády.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Karambo je název zpracovatelské stanice a zároveň je to jméno oblasti a kopce, na němž se stanice nachází. Karambo leží v provincii Muyinga na severu Burundi nedaleko obce Gasorwe v nadmořské výšce cca 1600 metrů.

Kávové třešně stanici dodává přes 2000 místních drobných pěstitelů hospodařících dohromady na ploše okolo 50 hektarů vulkanické půdy. V oblasti se pěstuje tradiční odrůda Red Bourbon. Většina kávy je zpracovaná promytou metodou, menší část se na stanici zpracovává naturální suchou metodou, metodou Honey a experimentální metodou anaerobní fermentace.

Naše káva je suchou metodou zpracovaný mikrolot. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.


Profil kávy je ovocně-kakaový. V chuti se prolínají tóny broskví, borůvek a ostružin spolu s krémovými tóny sladké smetany a čokolády.

Káva je vhodná pro všechny metody příprav.

3

Parametry

Označení
Burundi Karambo Natural
Původ
Burundi, Muyinga, Gasorwe, TIB Coffee, Karambo Washing Station
Nadmořská výška
1500-1700m
Odrůda
Red Bourbon
Klasifikace zrna
Mikrolot
Zpracování
Suché/Natural
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný