Colombia La Manchuria
Mikrolot odrůd Caturra a Colombia z kolumbijské farmy La Manchuria je zpracovaný suchou metodou. Chuť i aroma kávy jsou nadstandardně sladké, ovocné, s tóny manga, tropického ovoce a borůvek. Úžasně sladká ovocná bomba pro filtr i espresso.
Jihozápadně od Medellínu, v horách nedaleko obce Salgar, leží farma nazvaná La Manchuria. Pozemky farmy leží v řídce obydlené oblasti v nadmořské výšce 1600 až 2000 metrů.
Rozloha farmy je okolo 90 hektarů plochy osázené kávovníky a banánovníky. Banánovníky jsou, kromě hospodářského užitku, využívané jako přirozené stínění pro kávovníkové porosty. K farmě náleží i 135 hektarů původního lesa a 80 hektarů borového lesa.
Majitelem farmy je pan Eduardo Vélez, jehož prarodiče na počátku 20. století farmu založili. V současnosti Eduardo zaměstnává okolo 100 stálých zaměstnanců, které v době sběru doplňuje na 200 sezónních pracovníků.
Naše káva je mikrolot odrůd Caturra a Colombia. Zrna pochází z kávovníků pěstovaných v nadmořské výšce nad 1850 metrů a jsou zpracovaná suchou naturální metodou.
Při suché metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
Chuť i aroma této kávy jsou sladké a výrazně ovocné. Tělo kávy je poměrně silné. V šálku dominuje zralé mango, tropické ovoce a borůvkové tóny.
Filtr? Ovocné espresso? Cold Brew? 3x Ano!!!
Parametry
- Označení
- Colombia La Manchuria Natural
- Původ
- Kolumbie, Antioquia, Salgar, Finca La Manchuria, Eduardo Vélez
- Nadmořská výška
- nad 1850 m
- Odrůda
- Caturra, Colombia
- Klasifikace zrna
- Microlot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr i espresso
- Profil
- Moderní/Ovocný