• Novinka
Colombia La Manchuria
search
  • Colombia La Manchuria

Colombia La Manchuria

260,00 Kč
S DPH

Mikrolot odrůd Caturra a Colombia z kolumbijské farmy La Manchuria je zpracovaný suchou metodou. Chuť i aroma kávy jsou nadstandardně sladké, ovocné, s tóny manga, tropického ovoce a borůvek. Úžasně sladká ovocná bomba pro filtr i espresso.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Jihozápadně od Medellínu, v horách nedaleko obce Salgar, leží farma nazvaná La Manchuria. Pozemky farmy leží v řídce obydlené oblasti v nadmořské výšce 1600 až 2000 metrů.

Rozloha farmy je okolo 90 hektarů plochy osázené kávovníky a banánovníky. Banánovníky jsou, kromě hospodářského užitku, využívané jako přirozené stínění pro kávovníkové porosty. K farmě náleží i 135 hektarů původního lesa a 80 hektarů borového lesa.

Majitelem farmy je pan Eduardo Vélez, jehož prarodiče na počátku 20. století farmu založili. V současnosti Eduardo zaměstnává okolo 100 stálých zaměstnanců, které v době sběru doplňuje na 200 sezónních pracovníků.


Naše káva je mikrolot odrůd Caturra a Colombia. Zrna pochází z kávovníků pěstovaných v nadmořské výšce nad 1850 metrů a jsou zpracovaná suchou naturální metodou.

Při suché metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.


Chuť i aroma této kávy jsou výrazně sladké a ovocné. Tělo kávy je poměrně silné. V šálku dominuje zralé mango, tropické ovoce a borůvkové tóny.

Filtr? Sladké ovocné espresso? Cold Brew? 3x Ano!!!

Parametry

Označení
Colombia La Manchuria Natural
Původ
Kolumbie, Antioquia, Salgar, Finca La Manchuria, Eduardo Vélez
Nadmořská výška
nad 1850 m
Odrůda
Caturra, Colombia
Klasifikace zrna
Microlot
Zpracování
Suché/Natural
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný