Brazil Das Almas Anaerobic
search
  • Brazil Das Almas Anaerobic

Brazil Das Almas Anaerobic

240,00 Kč
S DPH

Nanolot odrůdy Yellow Icatu zpracovaný metodou Anaerobic Natural z brazilské farmy Das Almas. Anaerobní zpracování dodává kávě úžasné tóny tropického ovoce, borůvek, fíků a datlové sladkosti.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet
Skladem

Das Almas je název farmy, která leží nedaleko obce Cabo Verde v brazilském státě Minas Gerais v nadmořské výšce okolo 1000 metrů v oblasti s velmi příznivým mikroklimatem pro pěstování kávy arabika. Farma byla založena v roce 1942 rodinou Munizových, které patří dodnes. Farmu dnes obhospodařuje Adriano Muniz spolu se syny Thiagem a Matheusem. Sklizeň na farmě se provádí ručně, postupně podle dozrávání kávových třešní.

Naše káva je nanolot odrůdy Yellow Icatu, který byl na farmě zpracován metodou anaerobní fermentace, přesněji metodou Natural Anaerobic. Fermentace našeho lotu probíhala po dobu 69 hodin. Poté byly celé třešně velmi pomalu sušeny, podobně jako u klasické naturální metody.


Anaerobní fermentace patři mezi tzv. experimentální metody zpracování kávových třešní, které v posledních letech získávají na oblibě ve světě výběrové kávy. Takto zpracované kávy mívají různé netypické, převážně výrazně ovocné příchutě, zvýrazněné aroma, sladkost nebo aciditu.

Při anaerobní fermentaci se kávové třešně po sklizni umístí do vzduchotěsných fermentačních nádrží, takto se zabrání přístupu atmosférického kyslíku a fermentace tak probíhá v řízeném prostředí obdobně jako u výroby vína. Po ukončení řízené fermentace se pokračuje jedním z obvyklých postupů - Natural, Washed či Honey.

Vzhledem k náročnosti experimentálních metod je obvykle takto zpracováváno jen velmi omezené množství produkce.


Anaerobní zpracování dodává kávě úžasné tóny tropického ovoce, borůvek, fíků a datlové sladkosti. Chuť kávy připomíná sladké africké naturálky (borůvky, tóny aromatického tropického ovoce), která je navíc doplněna silnějším tělem (sladké datle, fíky).

Káva je vhodná pro všechny metody příprav.

3

Parametry

Označení
Brazil Das Almas Anaerobic Natural
Původ
Brazílie, Minas Gerais, Cabo Verde, Fazenda Das Almas, Virgolino Adriano Muniz
Nadmořská výška
950-1050 m
Odrůda
Yellow Icatu
Klasifikace zrna
Nanolot
Zpracování
Experimentální
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný