Colombia La Gabriela
Mikrolot odrůdy Castillo z kolumbijské farmy La Gabriela zpracovaný promytou metodou je kávou s čistou, konzervativní chutí bez výraznějších ovocných prvků, s tóny čokolády, sladkého karamelu a cukrové třtiny.
La Gabriela je název malé 27 hektarové farmy nacházející se v kolumbijském departmentu Antioquia. Farma La Gabriela leží v horách nad obcí Ciudad Bolivar. Kávovníky zde rostou v nadmořské výšce 1300-1650 metrů na ploše okolo 20 hektarů v počtu okolo 111 000 kávovníkových keřů. Zbylých 7 hektarů plochy tvoří přírodní rezervace.
Farma patří rodinné společnosti Cafelumbus. Farma La Gabriela je certifikovaná v programu Rainforest Alliance.
Arabika odrůdy Castillo je zpracovaná, v Kolumbii tradiční, promytou metodou. Chuť je čistá, poměrně konzervativní, bez výraznějších ovocných prvků, s tóny čokolády, karamelu a cukrové třtiny. Pražicí profil jsme proto u této kávy nastavili především pro použití na espresso a ostatní tradiční metody přípravy.
Káva je vhodná pro přípravu všemi metodami. Tuto kávu doporučujeme především pro přípravu espressa, pro přípravu tradiční turecké kávy v džezvě, či přípravu v moka konvičce.
Parametry
- Označení
- Colombia Finca La Gabriela
- Původ
- Kolumbie, region Antioquia, obec Ciudad Bolivar
- Nadmořská výška
- 1300-1650 m
- Odrůda
- Castillo
- Klasifikace zrna
- Mikrolot
- Zpracování
- Promyté/Washed
- Certifikace
- Rainforest Alliance
- Pražení
- Střední
- Použití
- Primárně espresso
- Profil
- Tradiční