• Vyprodáno
Guatemala Santa Barbara Natural
search
  • Guatemala Santa Barbara Natural

Guatemala Santa Barbara

Sladký ovocný mikrolot  zpracovaný suchou naturální metodou od pana Victorina Sancheze Aguilara z jeho malé farmy ležící v obci Santa Barbara vysoko v horách Guatemaly. V šálku i aroma převládají sladké ovocné tóny, především ananas, mango, jahody, v menší míře i borůvky.

Balení: 250g
Mletí: Ne
Počet


Victorino Sanchez Aguilar vlastní malou farmu v Santa Barbara. Obec Santa Barbara leží v departmentu Huehuetenango v oblasti nejvyšších hor Guatemaly. Zdejší klima je, přes vysokou nadmořskou výšku, mírné a teplé po celý rok díky proudění teplého vzduchu z mexických plání. Victorinova farma s rozlohou pouhých 0,83 hektarů leží v nadmořské výšce 2430 metrů. Vápencová půda a vysoká nadmořská výška (způsobující pomalejší růst a dozrávání) dodává zdejší kávě jedinečný charakter s ovocnými prvky.

Tento mikrolot je zpracovaný (ve střední Americe minoritní) suchou naturální metodou. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.


V šálku i aroma naší kávy převládají sladké ovocné tóny, především ananas, mango, jahody, v menší míře i borůvky. Tělo kávy je středně plné, krémové.

Káva se hodí především na filtr, ale i pro ovocné, aciditnější espresso, nebo i ostatní klasické metody.

3

Parametry

Označení
Guatemala Santa Barbara Natural
Původ
Guatemala, Huehuetenango, Santa Barbara, farmář Victorino Sanchez Aguilar
Nadmořská výška
2430 m
Odrůda
Bourbon
Klasifikace zrna
Mikrolot
Zpracování
Suché/Natural
Pražení
Středně lehké
Použití
Filtr i espresso
Profil
Moderní/Ovocný