- Vyprodáno
Burundi Karambo Natural
Suchou metodou zpracovaný mikrolot ze zpracovatelské stanice Karambo z afrického Burundi. Ovocně-kakaový šálek, ve kterém se prolínají tóny broskví, borůvek a ostružin spolu s krémovými tóny sladké smetany a čokolády.
Karambo je název zpracovatelské stanice a zároveň je to jméno oblasti a kopce, na němž se stanice nachází. Karambo leží v provincii Muyinga na severu Burundi nedaleko obce Gasorwe v nadmořské výšce cca 1600 metrů.
Kávové třešně stanici dodává přes 2000 místních drobných pěstitelů hospodařících dohromady na ploše okolo 50 hektarů vulkanické půdy. V oblasti se pěstuje tradiční odrůda Red Bourbon. Většina kávy je zpracovaná promytou metodou, menší část se na stanici zpracovává naturální suchou metodou, metodou Honey a experimentální metodou anaerobní fermentace.
Naše káva je suchou metodou zpracovaný mikrolot. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně sušené na slunci, a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna. Přítomnost sladké dužiny na kávovém zrnu (během přirozené fermentace a sušení) má za následek zvýšení sladkosti, plnosti kávy a zesílení ovocného charakteru kávy.
Profil kávy je ovocně-kakaový. V chuti se prolínají tóny broskví, borůvek a ostružin spolu s krémovými tóny sladké smetany a čokolády.
Káva je vhodná pro všechny metody příprav.
Parametry
- Označení
- Burundi Karambo Natural
- Původ
- Burundi, Muyinga, Gasorwe, TIB Coffee, Karambo Washing Station
- Nadmořská výška
- 1500-1700m
- Odrůda
- Red Bourbon
- Klasifikace zrna
- Mikrolot
- Zpracování
- Suché/Natural
- Pražení
- Středně lehké
- Použití
- Filtr i espresso
- Profil
- Moderní/Ovocný