- Vyprodáno

Sladká etiopská naturálka s tóny borůvek, broskví, květinovo-borůvkovým aroma a plnějším krémovým tělem. Pro své vlastnosti je velice dobře použitelná jak na espresso, tak i pro přípravu alternativními metodami.
Káva ze západní části Etiopie z horské oblasti na pomezí správních celků (zón) Keffa a Sheka. Zdejší pěstitelská oblast leží v nadmořské výšce 1700 až 1950 metrů. Drobní farmáři z oblasti dodávají své zralé třešně zpracovatelské stanici v Anderacha, kde probíhá sušení, zpracování a ruční třídění.
Káva je zpracovaná naturální suchou metodou. Při této metodě zpracování jsou po sklizni čerstvé kávové třešně nejdříve promyté vodou, pak sušené na slunci (v Etiopii se sušení provádí na vyvýšených tzv. afrických postelích), a teprve následně je odstraněna suchá dužina, a zrna jsou ručně roztříděna.
V kávě dominují tóny borůvek a sladkých broskví. Aroma kávy je směsicí květin a rozmačkaných čerstvých borůvek. Tělo kávy je plné, krémové. Šálek je komplexní s kakaovou dochutí. Pro své vlastnosti je káva velice dobře použitelná jak na espresso, tak i pro přípravu alternativními metodami.
Parametry