- Vyprodáno

Excelentní naturálka s tóny borůvek, hnědého rumu a kakaových sušenek, od jednoho z nejlepších guatemalských producentů, pana José Roberta Monterroso. Dokonalá káva pro espresso i pro filtr.
Pan José Roberto Monterroso je v guatemalském kávovém byznysu uznávanou kapacitou a káva je pro Josého velkou vášní. Na svých dvou farmách El Morito a Rio Dorado neustále zdokonaluje procesy zpracování zrn a experimentuje s novými odrůdami a kultivary. Farma El Morito leží nedaleko obce Mataquescuintla v departmentu Jalapa v nadmořské výšce 1500-2100 metrů. Pravidelná umístění produkce farmy na čelních příčkách guatemalské Cup of Excellence jsou dostatečnou vizitkou. Ne nadarmo José tvrdí, že myšlenka začít s produkcí výběrových káv, byla jedním z nejlepších rozhodnutí jeho života.
Suché, naturální zpracování zrna, byla u výběrovek z regionu střední Ameriky ještě před několika lety nevídaná věc. Jenže to už je minulost. Guatemalská naturálka z farmy El Morito se řadí bez přehánění k nejlepším kávám, které jsme kdy měli v nabídce.
Káva je mixem odrůd Pache, Bourbon a Catuai. Šálek má plné sametové tělo a výrazné aroma borůvek a kořeněného spiced rumu. Chuť je směsí borůvek a kakaových sušenek zakápnutých hnědým rumem. Skvělá káva pro filtr, excelentní jako espresso.
Parametry