Archív káv

Aneb co vše jste u nás již měli možnost ochutnat

Archív káv Počet produktů: 37

na stránku
Zobrazeno 1 – 20 z 37 položek
  • 2 Komentář(e)

    Naše brazilská novinka z farmy Progresso má původ ve státě Bahia a je kávou s typicky brazilským chuťovým profilem, sladkou a krémovou chutí s tóny nugátu, mléčné čokolády a lískových oříšku.

  • Polopranou "honey" metodou zpracovaný lot nové brazilské rezistentní odrůdy Obata* z farmy da Lagoa, to je další z brazilských káv v naší nabídce. Obata boduje svou univerzálností: sirupovité brazilské tělo oceníte při přípravě espressa - jemná mandarinková acidita a příjemně měkká chuť přijde vhod u alternativních metod přípravy.

  • 3 Komentář(e)

    Farma Nossa Senhora de Fatima se věnuje produkci organické kávy nejvyšší kvality, o čemž svědčí četná ocenění,které obdržela v národních i mezinárodních soutěžích. Farma je mezinárodně uznávána jako světový lídr v produkci BIO káv.

  • 2 Komentář(e)

    Lot odrůdy Yellow Bourbon zpracovaný metodou pulped natural (honey) z brazilské farmy Rainha.

  • Z jižní části státu Minas Gerais vám přinášíme další brazilskou kávu. Káva pochází z farmy Sertãozinho a jedná se o lot odrůdy Mundo Novo zpracovaný metodou pulped natural.

  • Další z brazilských káv, kterou vám přinášíme je perlová káva zpracovaná polopranou metodou (pulped natural) z farmy Pereira. Kávová zrna z farmy Pereira dlouhodobě získávají široké mezinárodní uznání pro svou výjimečnou kvalitu. V minulosti byla tato farma oceněna titulem farma roku v soutěži Cup of Excellence.

  • 1 Komentář(e)

    Příjemné překvapení z Kolumbie. Tak lze stručně charakterizovat naší novou kolumbijskou kávu Café Sofía Supremo 19. Káva pochází z nedávno otevřeného zpracovatelského závodu Trilladora Santa Teresita a jedná se o výběr nejlepších zrn od tohoto producenta.

  • 3 Komentář(e)

    Department Huila ležící na jihozápadě Kolumbie je místem odkud pochází tato skvělá káva. V chuti bohatá, karamelová se silným aroma a lehkou aciditou.

  • 2 Komentář(e)

    Kolumbijská káva v kvalitě Supremo z rodinné farmy Cajones. Káva má silnější tělo s mírnou aciditou, karamelové aroma a chuť karamelu, ořechů kešu a zralých třešní.

  • Káva bohaté chuti se středním tělem, zřetelnou aciditou a intenzivním,ovocným aroma.

  • 6 Komentář(e)

    Serrano Superior je káva od kubánských zemědělců pěstovaná ve východní části ostrova v pohoří Sierra Maestra. Zdejší káva je v šálku nezaměnitelná. Nedá se srovnat s žádnou jinou kávou z regionu střední Ameriky.

  • Diamante je káva z horských oblastí Salvadoru kolem sopek Santa Ana a Izalco obsahující výhradně vybraná zrna odrůdy Bourbon. Káva se pyšní ekologickým certifikátem Rainforest Alliance.

  • 2 Komentář(e)

    Ethiopia Sidamo Grade 2 je káva pěstována v provincii Sidamo na jihu Etiopie. Jedná se o jednu z nejlepších a nejkvalitnějších etiopských praných káv.

  • Čistá, lehká, ovocná káva pro každodenní popíjení. To je Ethiopia Yirgacheffe, fenomén moderního kávového světa.

  • 1 Komentář(e)

    Antigua je jednou z nejstarších a nejznámějších oblastí Guatemaly ve kterých se pěstuje káva.  Údolí sevřená třemi sopkami ( Agua, Acatenango a Fuego ), mírně svažitý terén, příhodné mikroklima s nízkou vlhkostí a dostatek slunce. To vše tvoří ideální podmínky pro pěstování kávy.  

  • Káva z ekologického zemědělství od honduraských farmářů z družstva Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada (COCAFCAL). V šálku aromatická s příjemně nasládlou chutí hořké čokolády a ovocnými tóny v dochuti.

  • Estrella Lenca, neboli taky Lenca Star, je káva ze západního Hondurasu z oblasti kolem obce La Campa v departmentu Lempira. Káva Estrella Lenca dostala své jméno podle domorodých obyvatel zvaných Lenca, kteří tuto oblast obývají a pracují na kávových farmách.

  • 1 Komentář(e)

    Indická plantážní káva nejvyšší jakostní třídy AA pocházející z kávových plantáží v okolí Mysore.

  • 3 Komentář(e)

    Káva z farmy Jampit ležící v oblasti Ijen Plateau je velice podobná kávě ze sesterské farmy Blawan. V šálku dominuje plné tělo a sladká chuť bez kyselosti. Přestože se jedná o kávu zpracovanou mokrým způsobem, káva při přípravě espressa tvoří velice hustou a bohatou cremu.

  • Káva ze soukromé farmy Bolokan v Kalosi v regionu Toraja. Hluboká květinová vůně, silné tělo, chuť karamelu a másla, spolu se zemitostí typickou pro indonézské kávy dělají tuto kávu velice univerzální pro různé druhy příprav.

Zobrazeno 1 – 20 z 37 položek